Firefighting Police Ambulance Defense Industry Oil & Gas Setting Incident Management
Gallery
Bron: Bedrijvig Helmond editie 22 2013

Exportplan Safety Masters valt in prijzen


Tot in Dubai deden Fontys-studenten Paul van de Sande, Dominique Boers en Shimah Habibi Dizgah research voor het exportplan dat zij in opdracht van Safety Masters in Helmond schreven. En met resultaat: het drietal won de competitie ‘Succesvol de grens over’ die de KvK in samenwerking met Fontys in het leven heeft geroepen.
Het Helmondse Safety Masters ontwikkelt en produceert beschermende kleding voor vooral de brandweer, defensie en politie. Zo levert het bedrijf de kazernekleding voor 30.000 brandweermedewerkers in Nederland. Eigenaar directeur Eric Hendriks: “We exporteren onder meer naar het Midden Oosten. De opdracht aan de studenten was te zorgen voor sales- en marketingtools die bijdragen aan een succesvolle export.” Voor hun onderzoek zijn de Fontys-studenten niet alleen in Nederland met diverse experts gaan praten. Zij vlogen ook naar Dubai. De gesprekken daar leverden veel informatie op én zorgden ervoor dat de eerste contacten voor Safety Masters werden gelegd. Eric Hendriks: “Dit plan is niet alleen goed onderbouwd, maar biedt ons ook nog eens concrete aanknopingspunten.
Daarmee kunnen we direct aan de slag in de Golfregio. Dit is een mooi voorbeeld van goede samenwerking tussen hogeschool en bedrijfsleven.”

Succesvol de grens over

 

 

 

 

Fire Equipment Arabic

 

 

 

 

Military Equipment Arabic

Safety Masters B.V. LageDijk 24A, 5705 BZ HELMOND T 0492 47 40 43 F 0492 47 49 14 M 06 51 60 33 02 E info@safetymasters.nl